Bestuur 2013-2014

Groep website

 

Tijdens de ALV op dinsdag 24 september 2013 stemden de aanwezige Gibalaux-leden unaniem in met de installatie van een nieuw bestuur:

Vicky van Loe – Voorzitter
Roy de Bruijn – Secretaris
Thomas de Lange – Penningmeester
Merel van Leeuwen – Lid Activiteiten
Zoë Pankow – Lid Studiereis

 

Wil je de bestuursleden iets beter leren kennen? Hieronder stellen ze zich voor:

 

 

 

La Présidente
Vicky websiteVoor de enkeling die nog (steeds) niet weet wie ik ben, bij dezen: mijn naam luidt Vicky, mijn leeftijd doet er niet toe en ik loop goed uit met mijn studie. Desalniettemin vermaak ik mij prima met mijn plaatsje in de Faculteitsraad, in het Opleidingsbestuur en met alweer mijn tweede Gibabestuursjaar!
Nu ik echter niet meer mag zwemmen in ons geld, zal ik mij moeten vermaken met falende alwetendheid en zal ik ervoor proberen te zorgen dat alles wat er geregeld wordt komend jaar op rolletjes loopt, door te functioneren als de druppeltjes lijm in een 3Dknutselkaart of de drupjes houtlijm in een luciferhuisje of de deuveltjes in een meubel van die ene Deense winkel of… als iets anders kleins wat wel van belang is, maar niet echt heel zichtbaar.
Terwijl ik mijn onzichtbare taken uitvoer, ben ik natuurlijk bereikbaar voor alle klagende of lovende woorden over Gibalaux of over andere zaken (bij voorkeur onder het genot van een kopje koffie natuurlijk).

 Le Secrétaire
Roy websiteNa een maandenlang intern zicht op de bestuursvergaderingen van Les (chères) Cacachouettes, een ALV waar unaniem vertrouwen is geuit jegens een nieuw Gibabestuur en de eedaflegging ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig’ (ik ben niet gelovig, maar stel je voor dat er een mogelijke GibaGod(in) toekeek!), presenteer ik mijzelf volgaarne als jullie nieuwe secretaris.
Laat ik beginnen het vorige Gibabestuur te danken voor een fantastisch Gibatastisch jaar! Persoonlijk heb ik erg genoten van alle activiteiten die ik heb meegemaakt; het zal voor het huidige bestuur niet gemakkelijk worden om te tippen aan de creativiteit en de gezelligheid die de Cacachouettes hebben geboden, maar hij zal zijn uiterste best doen!
Welnu, een stukje voor degenen die nog geen kennis van mij hebben. In 2011 ben ik begonnen met Rechten, waar ik inmiddels mee ben gestopt. Ik ben overgestapt op iets wat ik veel liever wilde studeren: Frans. Het was fijn om terecht te komen in een kleine groep studenten en jezelf geen nummer meer te voelen (het wordt bijna melancholisch). Toen ik eenmaal in aanraking was gekomen met mijn leuke medestudenten en met Gibalaux, wist ik zeker dat de switch niet bepaald een slechte keuze was geweest. Het was voor mij dan ook niet zo vreemd om deel uit te willen maken van een nieuw Gibabestuur; hopelijk kan ook dit bestuur jullie allemaal laten zien dat de studie, met name qua studievereniging, een goede keuze van jullie is geweest.
Naast de studie en de Gibabezigheden houd ik mij voornamelijk graag bezig met muziek maken en muziek luisteren, het theater bezoeken, schaaklessen geven, schaken en er is nog wel een flink aantal dingen op te noemen, maar dat zal ik jullie besparen! Laat ik afsluitend mijn hoop uitspreken dat eenieder van jullie dit jaar met veel plezier deel zal nemen aan alle leuke activiteiten, die het huidig bestuur voor jullie in petto heeft!

Le Trésorier
Thomas websiteVanaf mijn geboorte zeggen mijn ouders het al tegen me: ‘’Een deurwaardersblik, dat is hoe wij die typische gezichtsuitdrukking van jou het beste kunnen definiëren.’’
Nu, twintig jaar verder, kan ik hem, als nieuwe penningmeester van F.D.L. Gibalaux, dan eindelijk ook eens voor praktische doeleinden gaan gebruiken. De wanbetaler zal niet veilig zijn voor mijn ijskoude blik, evenals voor de bakstenen die ik met pallets tegelijk heb ingekocht, iets wat mij expliciet is verzocht door het oud bestuur tijdens de sollicitatiegesprekken afgelopen april. Maar even serieus… Waarom Gibalaux, waarom penningmeester?
Ten eerste is Gibalaux simpelweg de enige studievereniging die ertoe doet, de beste, de belangrijkste, de leukste! Eentje waar ik mij met liefde voor inzet. De activiteiten die zij organiseert zijn onmisbaar voor de Frans-student: de jaarlijkse reis, de wijnproefavond, de filmavonden. Allemaal activiteiten waar ik erg van heb genoten vorig jaar. Wij als bestuur staan te popelen om dit soort evenementen ook dit jaar weer te organiseren! Daarnaast interesseert me alles wat met geld te maken heeft. Poen definieert de wereld, van top tot teen. Waarom? Wat maakt geld datgene waar ons hele leven om draait? Die filosofische vragen en gedachten hebben (bedenk ik me terwijl ik dit schrijf) natuurlijk bar weinig met het penningmeesterschap te maken, maar ik vind ze wel fascinerend. De praktische kant van financiën boeit me eigenlijk nog meer: handelsbalansen, begrotingen, aandelen, noem maar op, hartstikke leuk! Ik wil er graag meer van weten, en als penningmeester zit ik daarvoor op de juiste plek.
Voor de mensen waar ik nog geen kennis mee heb gemaakt, zal ik mij even kort introduceren. Ik ben nu tweedejaarsstudent Frans en ik ben hier begonnen na een tevergeefse poging om psychologie te studeren (iets met 0 studiepunten na een half jaar). Omdat ik al mijn hele leven in Frankrijk kom, wij er ons eigen huis hebben en ik het een buitengewoon aangenaam land vind, besloot ik deze studie maar eens te proberen. Het beviel (en bevalt) goed, en nu, een jaar later, kan ik mezelf ook nog penningmeester van F.D.L. Gibalaux noemen! Mijn medebestuursgenoten en ik gaan er een fantastisch jaar van maken, en ik hoop jullie binnenkort allemaal te zien bij de aankomende activiteiten!

Membre des Activités
Merel websiteDe studieboeken worden opengeslagen, de pennen in de aanslag, lamme handen van het schrijven, de agenda’s vol met huiswerk, deadlines en afspraken: het nieuwe studiejaar is begonnen. Gelukkig is er naast het begin van het nieuwe studiejaar ook een nieuw Gibajaar van start gegaan met nieuwe verse bestuursleden (en een enkele zittenblijfster). Allereerst wil ik het lieftallige voorgaande bestuur bedanken voor het leuke jaar met vele memorabele bijeenkomsten! Jullie hebben mij gemotiveerd het bestuur in te gaan en er weer een sprankelend jaar van te maken!
Alors, laat ik me voorstellen: ik ben Merel van Leeuwen, 20 jaar, tweedejaars studente Franse Taal en Cultuur en Lid Activiteiten van het mooie Gibalaux. Waarom Lid Activiteiten? Omdat Lid Activiteiten gewoon de allerleukste functie is! Ik houd me bezig met het organiseren van studiegerelateerde, interessante, gezellige en actieve activiteiten. Denk hierbij aan filmavonden, lezingen, sportavondjes, wijnproeverijen, uitstapjes enzovoorts. Het is een ware uitdaging om nieuwe activiteiten te bedenken of er een eigen draai aan te geven en ervoor te zorgen dat de activiteiten aansluiten op de interesses van de leden. Een ander erg leuk punt is dat ik veel contact heb met docenten, studenten en instanties. Daarnaast is het leerzaam op organisatorisch vlak en zeer nuttig voor mijn Frans. Toch kan ik niet al mijn activiteiten waarmaken zonder mijn geweldige medebestuursleden. Wij gaan er dan ook alles aan doen er een fantastisch gezellig jaar van te maken.
Ik hoop dat jullie allemaal net zo veel zin hebben in komend jaar als wij.

Membre des Voyages
IMG_1013Une amoureuse de Paris zo werd ik omgeschreven door mijn lerares Frans op de middelbare school na het schrijven van mijn profielwerkstuk. Nog elk jaar reis ik met haar af naar Parijs, de stad die ik vaker heb mogen bezoeken dan onze eigen hoofdstad. De meest fantastische studievereniging voor Frans F.D.L Gibalaux en mijn favoriete plek op aarde namelijk Parijs, zorgen dat lid Studiereis voor mij de ideale bestuursfunctie is. De bestemming voor de studiereis is Parijs geworden, ik had het dan ook niet beter kunnen treffen. Een bestuursfunctie die voorheen nog niet bestond werd door het oude bestuur in het leven geroepen. Ik wil het bestuur 2012-2013 hier dan ook voor bedanken, net als voor alle leuke activiteiten die zij afgelopen jaar heeft verzorgd. Het was een mooi jaar en een goede motivatie om er net zo’n mooi jaar van te maken! Merci!
Ik zal mij voorstellen voor degenen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Zoë Pankow, 22 jaar oud, studente Recht en bedrijfswetenschappen en studente Franse Taal en cultuur. Na een jaar Rechten besloot ik Frans erbij te gaan studeren. Een talencursus enkel op maandagavond bij Alliance Française was niet voldoende. Inmiddels zit ik al in mijn derde jaar voor Frans en sta nog volledig achter mijn keuze om Frans te gaan studeren. Het is soms zwaar geweest maar opgeven was geen optie. Naast mijn studies blijft er gelukkig nog een klein beetje tijd over voor de leuke dingen zoals piano spelen en dansen. Sinds mijn vierde heb ik een grote passie voor dans ontwikkeld. De uren waar ik het meest naar uitkijk in de week, zijn de uren die ik doorbreng in de dansstudio. Komend jaar zal ik de taak op mij nemen om de studiereizen van Gibalaux te organiseren. Dit doe ik natuurlijk niet helemaal alleen maar samen met mijn alleraardigste bestuursgenootjes die mij daarbij zullen helpen. Ik hoop dat jullie een heel mooi jaar tegemoet gaan en hoop jullie in groten getale aanwezig te zien op onze activiteiten en tijdens de reizen.