Bestuur 2014-2015

bestuur frans 2014-2015 constitutie 079Tijdens de ALV op dinsdag 23 september 2014 stemden de aanwezige Gibalaux-leden unaniem in met de installatie van een nieuw bestuur:

Zoë Pankow – Voorzitter
Mirthe Dolk – Secretaris
Ivo Quist – Penningmeester
Justine Nijsse – Lid Activiteiten

Wil je de bestuursleden iets beter leren kennen? Hieronder stellen ze zich voor:

 

 

La Présidentepbestuur frans 2014-2015 constitutie 119
Bienvenue au bord du Thalys klinkt de stem door de speaker in de Thalys. De PaReis 2014, het zat er op dacht ik toen. Niet wetende dat op dit moment wij alweer volop bezig zouden zijn met de voorbereidingen van de PaReis 2015. Het bestuursjaar 2013-2014 is voorbij gevlogen. Het was een fantastisch jaar een daarvoor allereerst dank aan mijn bestuursgenootjes van Bestuur Alleraardigst. Het plezier van het bestuursjaar wilde ik eigenlijk helemaal niet missen en besloot uiteindelijk om toch te solliciteren voor de functie als Voorzitter en taadaa het is gelukt. Samen met mijn bestuursgenootjes van Bestuur ‘Dat zit wel snor!’ hopen wij er net zo’n mooi jaar van de maken als afgelopen jaar!
Ik zal mij voorstellen voor degenen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Zoë Pankow, 23 jaar oud, masterstudente Ondernemingsrecht en studente Franse taal en cultuur. Na een jaar rechten te hebben gestudeerd miste ik het Frans zo dat ik besloot dat een studie erbij prima mogelijk was. Het was druk en een goede planning van noodzakelijk. Inmiddels ben ik bijna klaar en sta nog voor de volle 100% achter mijn keuze. Maar mijn leven bestaat niet alleen uit studeren en het bestuur van Gibalaux. Mijn vrije uurtjes besteed ik graag achter de piano of in de balletstudio. Als klein meisje werd ik gegrepen door de wondere wereld van het ballet. Inmiddels bijna 20 jaar later is de passie voor ballet nog steeds aanwezig.
Ik hoop dat jullie een heel mooi jaar tegemoet gaan en hoop jullie in groten getale aanwezig te zien op onze activiteiten en tijdens de reizen.

Le Secrétaire
10635973_769090363133453_3933995906917079622_nNa een periode van langs de zijlijn meekijken, is het 22e bestuur van F.D.L Gibalaux dan eindelijk ingehamerd. Er staat een heel mooi jaar voor de boeg en ik heb er dan ook erg veel zin in om als secretaris aan de slag te gaan! Allereerst zou ik bestuur 13-14 ‘Alleraardigst’ willen bedanken voor hun grandioze inzet en leuke activiteiten. Mede hierdoor werd ik zelf ook enthousiast om te solliciteren voor het bestuur. Nu, een paar maanden na het sollicitatiegesprek, ben ik er helemaal klaar voor. Met m’n pen, notitieblok en laptop bij de hand rollen de notulen er zo uit! Voor wie mij nog niet kent, zal ik me even voorstellen: Ik ben Mirthe Dolk en momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie Franse taal en cultuur. Ik houd enorm van literatuur en de Franse taal, dus de keuze om Frans te gaan studeren was zo gemaakt. Na een jaar ben ik nog ontzettend blij dat ik deze studie heb gekozen, mede door de ontzettend leuke studievereniging! Naast het studeren en de vele uurtjes in de UB, breng ik graag tijd door op het terras, de bioscoop, het theater of op de sociëteit van SSR. Mijn bestuursgenootjes en ik staan te trappelen om te beginnen aan het nieuwe Giba-jaar en we hopen jullie dan ook in grote getale te mogen ontvangen op onze activiteiten! A bientôt!

Le Trésorier
bestuur frans 2014-2015 constitutie 116Bonjour à toutes et à tous ! Hier een stukje van de kersverse Trésorier van onze mooie vereniging. Ik ben Ivo, 19 jaar oud en tweedejaars. Vorig jaar heb ik erg genoten van alles wat het Gibabestuur van toen allemaal had georganiseerd – vooral de PaReis en de Kleine Reis Lille vond ik episch. Complimenten aan bestuur Alleraardigst!
Toen ik hoorde dat het bestuur op zoek was naar opvolgers, dacht ik: mais oui ! Ik wil graag meedoen! Afgelopen jaar kreeg ik al een klein kijkje achter de schermen als reservelid van de KasCo en dat smaakte naar meer: het penningmeesterschap! Na de sollicitaties was het zover: het kandidaatsbestuur van 2014-2015 was gevormd! Dit jaar zie ik je graag zo vaak mogelijk bij F.D.L. Gibalaux – en net zo graag zie ik je bijdrage aan de activiteiten en reizen. Anders kom ik achter je centen aan…

Membre des Activités
bestuur frans 2014-2015 constitutie 124Hoe ik mijn geluk onder woorden kan brengen weet ik niet zo goed, maar ik kan jullie verzekeren dat ik heel erg blij ben dat ik dit jaar een bestuursplekje mag vervullen bij de allerleukste studievereniging ter wereld: F.D.L. Gibalaux. Vorig jaar heb ik (dankzij het Alleraardigste bestuur) ontzettend genoten van alle gezellige en vaak ook leerzame bijeenkomsten, ik wil ze vanaf deze plaats dan ook hartelijk bedanken! Het was een erg mooi jaar en een uitstekende motivatie om er dit jaar met z’n allen weer zo’n prachtig jaar van te maken! Voor degenen die mij nog niet kennen zal ik me even voorstellen: ik ben Justine Nijsse, 19 jaar, ik zit in het tweede jaar van de studie Franse Taal en Cultuur en ik zal dit jaar jullie lid activiteiten zijn, wat inhoudt dat ik me dit jaar bezig zal houden met het organiseren van allerlei studiegerelateerde, gezellige, interessante, leerzame en actieve activiteiten. Hierbij kun je denken aan filmavonden, uitstapjes, een heuse wijnproeverij, tentamentrainingen, lezingen en hier en daar een sportieve activiteit. Waarom ik lid activiteiten zo’n leuke functie vind? Het is voor mij een ontzettende uitdaging om te zorgen dat de activiteiten aansluiten bij de wensen van de leden en om er met z’n allen weer een heel gezellig jaar van te maken. Ook erg leuk zijn de contacten die je opbouwt met medestudenten, docenten en instanties. Als ik alles alleen zou moeten regelen zou het volledig verkeerd gaan, maar gelukkig heb ik 3 medebestuurgenoten en samen gaan we er alles aan doen om er een onvergetelijk jaar van te maken. Ik hoop dat jullie (net als ons) veel zin hebben in het komende jaar en natuurlijk hopen we jullie in grote getale te zien op onze activiteiten.