Bestuur 2015-2016

Bestuur 2015-2016Tijdens de ALV op dinsdag 22 september 2015 stemden de aanwezige Gibalaux-leden unaniem in met de installatie van een nieuw bestuur:

Mirthe Dolk – Voorzitter
Tessa van Breeden – Secretaris
Pleun Beentjes – Penningmeester
Elise Oosterom – Lid activiteiten
Dominique Seelig – Lid reis

Wil je de bestuursleden beter leren kennen? Hieronder stellen ze zich voor.

La Présidente

Coucou tout le monde!

Daar ben ik weer! Na een jaar lang jullie trouwe secretaris te zijn geweest in bestuur 2014-JP32015 ’Dat zit wel snor’, kon ik nog geen afscheid nemen van het Gibalauxbestuur. Afgelopen jaar was een jaar vol hoogtepunten, waarvoor heel veel dank aan mijn fantastische ex-bestuursgenootjes! Toen de mogelijkheid zich voordeed om nog een jaartje door te gaan (ditmaal als voorzitter) hoefde ik niet lang na te denken.. Dat wilde ik heel graag! Na een heftige sollicitatie (’Wat voor soort fruit zou je zijn?’) en een loeispannende ALV is bestuur 2015-2016 nu dan eindelijk ingehamerd en gaan we met zijn vijven proberen er wederom een mooi bestuursjaar van te maken. De ouderejaars zullen mij inmiddels dus wel kennen, maar voor de eerstejaars en zijinstromers zal ik me nog even voorstellen: ik ben Mirthe Dolk, ik zit in het derde jaar van de bachelor en als ik niet in de UB of in het bestuurshok zit, ben ik te vinden bij m’n dispuut, in de kroeg of thuis op de bank hangend met m’n huisgenoten. Dit alles onder het genot van een wijntje, want borrelen is ook een sport. Ik hoop dat ik jullie snel beter leer kennen en jullie dit jaar nog vaak mag treffen bij onze activiteiten of bij de reizen! A bientôt!

Le Secrétaire

Graag wil ik me even voorstellen: ik ben Tessa, 22 jaar en derdejaars studente Franse taal & JP15cultuur. Dit jaar ben ik ook de secretaris van F.D.L. Gibalaux. Allereerst wil ik het vorige bestuur ‘dat zit wel snor’ graag bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar!  Samen met mijn mede-bestuursgenootjes hoop ik er net zo’n leuk jaar van te gaan maken.
Naast de studie en Gibalaux doe ik nog een aantal andere dingen: ik ga graag naar de sportschool, ik vind het leuk om te koken en ik kijk graag naar Frans films. Kom vooral een keer koffie of thee met me drinken en natuurlijk hoop ik jullie ook te zien bij de activiteiten van Gibalaux.

 

 

 

 

Le Trésorier

IMG_1347

Bonjour! Voila, een stukje  van de nieuwe penningmeesteres (voor zover dat een woord is)!  Ik ben Pleun, 21 jaar en derdejaars.  Toen ik werd gevraagd voor de functie van penningmeester, dacht ik : Dit wordt een uitdaging, aangezien het geld mij meestal in de zak brandt, maar ik was meteen enthousiast ! Je zult voornamelijk met mij te maken krijgen als ik iets van je nodig heb, namelijk je geld! Verder heb ik enorm veel zin in komend en hoop ik jullie allen vaak te zien tijdens de activiteiten!

Membre des Activités

JP17Op 22 september 2015 was het dan eindelijk zo ver: vanaf die dag mocht ik mij officieel bestuurslid van F.D.L. Gibalaux noemen. Wat was ik trots! Na een jaar te hebben genoten van alle leuke dingen die bestuur ‘Dat zit wel snor’ heeft georganiseerd (waarvoor ik ze dan ook zeer hartelijk wil bedanken!), was het vanaf dan de taak aan mij om de Giba-leden wekelijks te voorzien van vermaak.  Voor degenen die mij nog niet kennen, zal ik me even voorstellen: mijn naam is Elise Oosterom, ik ben 19 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding Franse Taal & Cultuur. Aankomend studiejaar zal ik de functie van Lid Activiteiten binnen het bestuur bekleden, wat betekent dat ik me bezig zal houden met het organiseren van de leukste activiteiten! Ik vind het belangrijk dat er een gevarieerd aanbod aan activiteiten is, zodat er voor ieder wat wils bij zit. Daarom zal ik dan ook hard mijn best doen om te zorgen dat er een heleboel gezellige en studie gerelateerde activiteiten op het programma staan. Dit kan van alles zijn, zoals filmavonden, borrels, een galadiner, wijnproeverij en nog veel meer. Waarom ik nu juist voor deze functie gekozen heb? Ik vind het een uitdaging om er voor te zorgen dat de studenten van onze opleiding naast het harde studeren ook met elkaar kunnen ontspannen, en er zo een uiterst gezellig jaar van te maken met zijn allen. Wat ik ook een positief punt vind van het bekleden van een bestuursfunctie, is dat je er veel van kunt leren wat betreft plannen en organiseren en dat je meer contacten opbouwt met docenten, instanties en medestudenten uit verschillende jaren.
Dit alles kan ik natuurlijk niet in mijn eentje waarmaken, en daarom sta ik trappelen om er samen met mijn 4 andere bestuursgenoten en alle Giba-leden een fantastisch jaar van te maken! Ik hoop dat jullie allemaal zin hebben in aankomend jaar en dat we jullie dan ook in grote getalen kunnen zien bij onze activiteiten!

Membre des Voyages

IMG_20150916_234457Lieve Leden,

Na een jaar van afwezigheid is de Lid Reis weer terug van weggeweest ! Dit jaar heb ik het privilege om de PaReis te organiseren. Samen met bestuur “Netjes Netjes” gaan wij er weer een fantastische reis van maken!

Laat ik mij nog even voorstellen ; ik ben Dominique en ik zit in mijn tweede jaar. Naast mijn studie ben ik te vinden op mijn werk of lekker thuis. Ik houd van koken en filmavonden, dit alles met een glas wijn erbij. Ik hoop jullie allen te zien op de verschillende activiteiten en natuurlijk de PaReis 2016!