Informatie

Studeren is meer: het betekent niet alleen blokken, het betekent vooral de tijd van je leven hebben. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. De één gaat bij een studentenvereniging, de ander vindt dat te verplichtend en kiest voor een andere mogelijkheid: de studievereniging.

De studievereniging is een leuke manier om mensen te leren kennen zonder dat je tot iets verplicht bent. Dit is ook de doelstelling van Gibalaux, de studievereniging van Franse Taal en Cultuur.
Wat doen wij zo al? Wij organiseren onder andere de Eerstejaarsdag, het Eerstejaarsweekend, borrels, we gaan naar toneelstukken, films en feesten, we hebben informatieavonden, we gaan één keer in het jaar wijnproeven, we organiseren het Nieuwjaarsdiner en een Paasbrunch/diner en natuurlijk de jaarlijkse Parijsreis! Wij zijn namelijk van mening dat studeren en gezelligheid hand in hand kunnen gaan.

Verder maken wij ons sterk voor onze medestudenten. Zo organiseren wij bijvoorbeeld ieder jaar een interessante avond over vakantiewerk, studie en stage in Frankrijk, om deze kanten van de studie extra te belichten. Ook probeert Gibalaux de studerende student te steunen door bijvoorbeeld tijdens de Eerstejaarsdag tegen korting studieboeken te verkopen en vragen van studenten te beantwoorden.

Het lijfblad van Gibalaux is de Gibalettre, een maandblad voor en door studenten. Hierin komen de activiteiten van Gibalaux naar voren, maar ook andere zaken die studenten Frans bezighouden, zoals Franse cultuur en leuke verhalen over onze leden in den vreemde. Hiermee is de Gibalettre de spreekbuis voor de studenten Frans aan de Universiteit Leiden.

Gibalaux geeft je studie gewoon een extra tintje: Bleu, Blanc et Rouge welteverstaan!