Bestuur 2012-2013

 

bestuur1213Tijdens de ALV op dinsdag 25 juni 2012 stemden de aanwezige Gibalaux-leden unaniem in met de installatie van een nieuw bestuur:

Sannerien van Aerts- Voorzitter

Fenna Melissant- Secretaris
Vicky van Loe- Penningmeester
Merel Wessolo- Lid Activiteiten
Martine Feteris – Lid Publiciteit
Karin Verkerk – Lid Lustrum

Wil je de bestuursleden iets beter leren kennen? Hieronder stellen ze zich voor:

 

 

 

sannerien2Salut tout le monde!

Mijn naam is Sannerien van Aerts, ik ben twintig jaar oud en ik ga nu naar het derde jaar van mijn studie, bachelorjaar! Het komende jaar zal ik de functie van Voorzitter vervullen bij F.D.L. Gibalaux. Het afgelopen jaar heb ik ook al bestuur gedaan en het beviel me zo goed, dat ik nog een jaartje ben gebleven. Met vijf andere enthousiaste meiden in het bestuur hoop ik dat de studenten Frans een ontzettend gezellige tijd zullen krijgen naast hun studie en hier zet ik me dan ook graag voor in. Het is nu eenmaal het vierde lustrum en dit moet uiteraard gevierd worden. Schrijft u zich allen dus zo snel mogelijk in en verblijdt ons met jullie gezelschap bij de activiteiten!

Groetjes,

Sannerien
Voorzitter

 

fennaIk ben Fenna Melissant , 19 jaar en secretaris van het Gibabestuur 2012-2013. Ik kom uit Almelo, maar woon sinds het begin van 2011 in Leiden. Lange tijd wilde ik rechten studeren, tot ik tijdens de examens besloot dat Frans meer in mijn straatje ligt. Ik ben nog altijd heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Zoals ik last-minute besloot om Frans te gaan studeren, besloot ik ook heel laat nog om in het bestuur te gaan dit collegejaar. Ik werd benaderd door het vorige bestuur en ik bedacht dat het eigenlijk wel een heel goede aanvulling op mijn studie en sociale leven in Leiden is. Ik wilde graag secretaris worden omdat het me heel leerzaam lijkt me met administratieve taken bezig te houden. Verder hoop ik veel nieuwe contacten te leggen met andere oudere- en eerstejaars en dat we een heel gezellig jaar tegemoet gaan met veel leuke activiteiten!

 

vickyGoed, daar gaan we dan: even een stukje schrijven voor de site, aangezien er blijkbaar mensen zijn die mij nog niet kennen. Nou, ik ben dus Vicky, langstudeer-ster, prettig gestoord en jullie nieuwe penningmeesteres. Penningmeesteres, omdat ik goed ben met geld, althans, dat vind ik en het was blijkbaar overtuigend genoeg om mij aan te stellen in deze functie (die niemand anders wilde, maar dat terzijde). Komend jaar ga ik er uiteraard voor zorgen dat Gibalaux een gezond dispuut blijft door onder andere jullie goed achter je broek (of rok) aan te zitten als jullie te laat betalen voor bijvoorbeeld activiteiten (ik ga er natuurlijk vanuit dat dit geenszins nodig zal zijn!). Het komende Lustrum moet natuurlijk ook goed gevierd worden en ook daar voor is het belangrijk dat de centjes goed verdeeld zullen zijn. Zoals jullie al wel door hebben misschien (of niet) zal ik mijn tijd vooral doorbrengen in een donker hoekje in de kluis (Centre Doc) tussen het (digitale) geld om het als een echte Dagobert(a?) Duck te tellen en te koesteren.

 

merelIk ben Merel en dit jaar zal ik de functie Lid Activiteiten op mij nemen.
Ik bedenk en realiseer met hulp van mijn medebestuursleden de Gibalauxactiviteiten zoals wijnproeverijen, filmavonden, (lustrum)feesten en lezingen.
Naast het studeren van Frans en het besturen van Gibalaux studeer ik ook rechten.
Verder schrijf ik veel, bij voorkeur over het studentenleven, en publiceer ik onder andere op mijn wegblog.
Dit jaar zal mijn naam zeker ook staan onder enkele schrijfsels die in de Lettre te lezen zijn.
De tijd die ik overhoud, spendeer ik het liefst op Augustinus, mijn studentenvereniging.
Ik heb het weliswaar druk, maar ik geniet van alles wat ik doe.Ik ben nou eenmaal ambitieus en probeer alles uit mijn studententijd te halen:)

 

martineBonjour allemaal!
Ik stel me even voor, ik ben Martine, op het moment dat ik dit schrijf 18 jaar, maar op het moment dat ik actief ben in het bestuur 19 jaar. Ik studeer, hoe raadt je het toch, Franse Taal en Cultuur in de mooiste studentenstad die er is, en met een baretje op mijn hoofd en een stokbroodje met kruidenboter op mijn bord voel ik me een echte Franzose. Echter, ik wist dat er meer was, dat er een andere manier moest zijn om de Franse esprit in mij te laten leven, en dat is door deze esprit ook in jullie te laten leven. Komend jaar zet ik me in voor Gibalaux als lid Publiciteit, en omdat ik altijd vrolijk en enthousiast ben hoop ik Gibalaux en haar activiteiten bij jullie te laten leven. Vive la vie gibalienne! Door Frans-gerelateerde activiteiten te promoten en bij te wonen voel ik me frans, voelen jullie je frans, en hebben we het bovendien ook nog heel gezellig. Verder breng ik volgend jaar de Gibalettre uit, het blaadje van Gibalaux wat een aantal keer per jaar op je deurmat ligt. Als je ’t hoort komen check je natuurlijk iedere dag je brievenbus om te zien wat voor onzedelijke dingen de Giba Canard (onze mascotte die op het moment dat ik dit schrijf de waterpokken heeft) allemaal heeft uitgespookt tijdens de activiteiten. Uiteraard zie ik jullie het komende collegejaar allemaal op álle activiteiten, vooral de wijnproefavond! Zorg er vooral voor dat je je baret steevast draagt, want degene met de meest smexy, franzose foto verdient natuurlijk een plaatsje in het fotogedeelte van de Lettre.

 

karinWaarde leden,

Een jaar geleden begon ik vol goede moed aan het leven in Leiden. Ik kom uit Zutphen, dus dat is een heel eind weg. Bovendien ben ik nog maar 18, dus ik ben lekker jong aan het studentenleven begonnen. Ik werd lid bij NSL en bouwde een leuke vriendenkring op. Studiegenoten? Hartstikke leuk, maar mijn vrienden had ik bij NSL. Tot ik met Pasen (ja, toen pas!) een activiteit van Gibalaux bezocht. Wat een gezellige mensen, wat een open sfeer! Het o.t. bestuur probeerde me toen al over te halen om eventueel ook een functie te bekleden in het komende jaar, maar dat vond ik een beetje overdreven. Toch heb ik na lang wikken en wegen besloten om te solliciteren. Waarom? Omdat Gibalaux een supergezellige vereniging is, waar ik hoop mijn talenten nog meer te kunnen ontplooien. Bovenal hoop ik in het komende jaar u allemaal beter te leren kennen. Ik hoop dat we er samen een heel mooi lustrumjaar van kunnen maken!

Groet van uw Lid Lustrum,
Karin Verkerk